Πόσες εγκυμοσύνες είναι τυχαίες;

Η λέξη που έχω εκτεθεί πιο συχνά ή αγκάλιασε με τον εαυτό μου, για να συζητήσω μη προγραμματισμένες εγκυμοσύνες είναι “έκπληξη”. Στην πραγματικότητα, στο Facebook περίπου ένα μήνα πριν, σας ρώτησα αν οι εγκυμοσύνες σας σχεδιάστηκαν ή εκπλήξεις και περίπου οι μισοί από εσάς είπαν “έκπληξη”. Νομίζω ότι υπάρχει όμως μια παρανόηση εκεί. Όταν λέω “έκπληξη”, δεν εννοώ “Είμαι ενήλικας και δεν χρησιμοποιούσα τον έλεγχο των γεννήσεων γιατί σκέφτηκα ότι ίσως ένα μωρό θα ήταν εντάξει, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα σπέρμα συναντήθηκε με αυγό και Υπάρχει ένας άνθρωπος που μεγαλώνει μέσα μου. Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Αγόρι, εκπλήσσομαι! ” Θέλω να πω, “Δεν σχεδίαζα να είμαι έγκυος καθόλου.”

Νομίζω ότι χρησιμοποίησα τη λανθασμένη λέξη όταν επέλεξα έκπληξη και τώρα έχω έρθει σε μια έρευνα που με έδωσε ευθεία – και απάντησε στην ερώτηση που πάντα αναρωτιόμουν: Πόσες εγκυμοσύνες είναι ακούσιες; σαν σοβαρές εκπλήξεις.

Ο φίλος μου Stacey μου έστειλε έναν σύνδεσμο που με οδήγησε σε έρευνα μεγάλης κλίμακας ενορχηστρωμένη από τη σύνδεση του τοκετού. Μια ερευνητική εταιρεία διέπραξε ζημιές σχετικά με τη μητρότητα, τον τοκετό και την κατάσταση των μητέρων. Η έρευνα διεξήχθη στο διαδίκτυο, οπότε οι συμμετέχοντες ήταν γυναίκες με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όταν διάβασα τους αριθμούς σχετικά με την “πρόθεση” της εγκυμοσύνης (η λέξη που χρησιμοποιείται στην ερευνητική έκθεση), ένιωθα ικανοποιημένος.

Τότε έκανα αυτό το γραφικό για να σας δείξω.

Εάν είστε Data Geek ή ενδιαφέρεστε για τη μητρική υγειονομική περίθαλψη, τη γέννηση ή το θηλασμό, δείτε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

Leave A Comment