7 Συμβουλές για νέες μαμάδες

Ενημερωμένη ανάρτηση.

Έφτασα στους γονείς στη σελίδα της ειλικρινής μου μαμά στο Facebook, ζητώντας ποιες συμβουλές θα έδιναν στις νέες μαμάδες τώρα που είχαν τη δική τους.

Λαμβάνω πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις μαμάδες και τις νέες μαμάδες που αναζητούν συμβουλές και ενώ έχω 7 και 5 χρονών τώρα, θυμάμαι καλά τις μέρες του μωρού.

Θα ήθελα να έχω ένα άλλο μωρό μια μέρα πάρα πολύ δυνητικά και αν είμαι αρκετά τυχερός για να το κάνω, θα επιστρέψω σε αυτό το post μου γιατί οι μαμά που εμφανίζονται εδώ μοιράζονται σοβαρά μαργαριτάρια σοφίας!

Σας ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν. Έχω συμπεριλάβει μερικές από τις παρακάτω συμβουλές και μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες νήμα εδώ.

Ελπίζω να το βρείτε χρήσιμο. Εάν αγωνίζεστε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υποστήριξη από τον GP, την οικογένεια και τους φίλους σας και γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι εντάξει.

Αυτό που μπορεί να αισθάνεται σαν ένας κύκλος ατελείωτης στέρησης ύπνου και το άγχος θα βελτιωθεί, υπόσχομαι. Και αυτό θα περάσει.

Απολαύστε τη θέση.

7 συμβουλές για να βοηθήσετε νέες μαμάδες:

1. Εμπιστευθείτε το έντερο σας.

Οι πρώτες μέρες, οι μήνες και ακόμη και ο πρώτος χρόνος μπορεί να είναι σκληρά με ένα μωρό και τα παιδιά παρουσιάζουν νέες προκλήσεις, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, όλη την ώρα. Η πιο δημοφιλής συμβουλή των γυναικών που μοιράζονται στο νήμα της FB είναι να εμπιστευτείτε το έντερο σας.

Δεν θα σας απογοητεύσει.

Ο Carrie’ann Hardaker λέει: «Πάντα εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας, κανείς δεν γνωρίζει το μωρό σας καθώς και εσείς. Εάν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει κάτι σωστό να πάτε με αυτό και να κάνετε ό, τι πρέπει να κάνετε. Όταν ο νεότερος μου ήταν 5 εβδομάδων, δεν θα εγκατασταθεί/φάει, η θερμοκρασία της συνέχισε να κυμαίνεται, έτσι πήγαμε στο DRS έκτακτης ανάγκης. Μέχρι τη στιγμή που είχα πάρει το ραντεβού μου, κατάφερα να μειώσει την θερμοκρασία της, αλλά δεν ήταν ακόμα σωστή. Μου είχε συμβουλεύσει να πάω σπίτι και απλά να παρακολουθώ την-όταν ήμουν ανένδοτος, δεν ήμουν ευχαριστημένος με αυτό που πήρα το υποχρεωτικό ρολό των ματιών που παίρνετε όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είστε υπερβολικά αντιδρώντας και είπε αν το ένιωσα απαραίτητο, εγώ πρέπει να πάει στο A & e. Τόσο χαρούμενος που το έκανα ακριβώς καθώς 30 λεπτά μετά την άφιξή του ήρθε με ένα εξάνθημα, έσπευσε για μια σπονδυλική βρύση και πέρασε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα. Τα χέρια κάτω, ήταν η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά θα μπορούσε να ήταν τόσο χειρότερη ».

Είναι ζωτικής σημασίας να εμπιστευτείτε αυτό το ισχυρό μητρικό ένστικτο. Η μαμά πραγματικά γνωρίζει καλύτερα.

Ο Becky Wood συμφωνεί: «Χρησιμοποιήστε καθοδήγηση ως ακριβώς αυτό. Δεν είναι το ευαγγέλιο, είναι καθαρά συμβουλές που χρειάζονται κοινή λογική που εφαρμόζεται. Ξέρετε το μωρό σας καλύτερα από οποιονδήποτε. Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου’.

2. Η αίσθηση του βάθους σας είναι φυσιολογικό.

Τα ψίχουλα στο χαλί λέει: «Το συναίσθημα συγκλονισμένο είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα συναισθήματά σας θα είναι παντού, αλλά αν μπορείτε να κρατήσετε ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου σας που σας θυμίζει, «αυτό θα περάσει» (ακόμα κι αν δεν αισθάνεται σαν αυτό), τα πράγματα φαίνονται λίγο πιο εύκολα. Και μην φοβάστε να φτάσετε και να ζητήσετε βοήθεια. Είσαι μια νέα μαμά, όχι Wonder Woman! ”

Παρακαλώ μιλήστε σε κάποιον που εμπιστεύεστε εάν αισθάνεστε καταθλιπτικοί και ανήσυχοι. Ρωτήστε τον GP σας για υποστήριξη και συμβουλές. Υποβλήθηκα σιωπηλά για 10 μήνες μετά από μια τραυματική γέννηση. Μόλις έλαβα βοήθεια μέσω του NHS για να δω έναν θεραπευτή και μίλησα στην οικογένεια και τους φίλους μου, ξαναχτίστηκα αργά την εμπιστοσύνη μου και άρχισα να αισθάνομαι ισχυρότερος μέρα με τη μέρα.

3. Τα σχέδια γέννησης και οι γεννήσεις ενδέχεται να μην καταλήξουν στον τρόπο με τον οποίο φανταστήκατε.

Η Emily Gubby γράφει: «Τα σχέδια γέννησης σπάνια λειτουργούν ακριβώς όπως θέλετε. Μην φοβάστε να αλλάξετε γνώμη για τα πράγματα (παράδειγμα στην εργασία που πήγα από το να θέλω να είναι 100% ναρκωτικά χωρίς να έχουν όλα τα φάρμακα lol!). Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Το μόνο που έχει σημασία είναι η μητέρα και το μωρό είναι ασφαλείς, όχι πώς γεννήσατε ή τροφοδοτήσατε το μωρό σας.

Η Claire Norton μοιράζεται την εμπειρία της, «έπρεπε να έχω ένα τμήμα έκτακτης ανάγκης C με το πρώτο μου ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, αλλά έτσι ήταν. Ένιωσα σαν να είχα χάσει στην αρχή, δεν μπορώ να έχω μια φυσική γέννηση με έκανε να νιώθω λιγότερο από μια γυναίκα και έπειτα το γάλα μου δεν μπήκε ποτέ. Δεν είχε σημασία πόσο σκληρά προσπάθησα με το θηλασμό Έλα. Ένιωσα μια πλήρη αποτυχία. Τότε παίρνετε τα ηλίθια σχόλια από μερικούς από τους λεγόμενους φίλους σας. «Ω, ήσασταν κομψός να πιέσεις» !!!!! Και έπειτα είχα τους συμβούλους του θηλασμού να μου λένε ό, τι κάνεις, να μην δώσεις στον τύπο του μωρού σου είναι δηλητήριο και ήταν πιθανό να καταλήξω στον καρκίνο του μαστού (ναι σοβαρά είπε αυτό) καλά τώρα κοιτάζω πίσω σε όλα και μερικές φορές Νιώθω σαν να απέτυχα ελαφρώς, αλλά από τότε που είχα ένα άλλο μωρό, το c-section ξανά και ξανά χωρίς γάλα, αλλά δεν με νοιάζει. Και τα δύο παιδιά μου είναι υγιή, ασφαλή και ζωντανά. Υποθέτω ότι αυτό που προσπαθώ να πω είναι, χωρίς εγκυμοσύνη, η γέννηση είναι εύκολη ή τέλεια απλά πηγαίνετε με αυτό και κάνετε ό, τι είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας. Τα πράγματα που όλοι οι άλλοι λένε αν θέλετε ή δεν θέλετε να θηλάσετε, μην αισθάνεστε άσχημα ή ένοχοι κάντε ό, τι είναι καλύτερο για εσάς. Αγνοήστε όλα τα ανόητα σχόλια από τους ανθρώπους και ακολουθήστε τα ένστικτά σας μια ευτυχισμένη μούμια ισούται με ένα ευτυχισμένο μωρό ισούται με ένα ευτυχισμένο σπίτι και ζωή. Απολαύστε το μωρό σας και μην ανησυχείτε για το τι λέει ή σκέφτεται ο καθένας ».

Είχα ένα crash c-section με το πρώτο μου που χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανακάμψει από σωματικά και διανοητικά, το δεύτερο μου ήταν μια ήρεμη εκλεκτική αν και και είχα κάνει ειρήνη με το γεγονός η πρώτη γέννηση που ήλπιζα τζάδιRN όπως είχε προγραμματιστεί. Το μόνο που έχει σημασία είναι μια υγιής μαμά και μωρό.

4. Οι φιλίες μπορούν να αλλάξουν.

Οι φίλοι χωρίς παιδιά μπορεί να μην καταλαβαίνουν τον νέο σας κόσμο (δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα πλήρως τους φίλους που ήταν μητέρες πριν γίνω ο ίδιος ο ίδιος). Η Louise Ferne Brown λέει: «Θα συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ποιοι είναι οι φίλοι και η οικογένειά σας … (με τρόπο μη κατηγορηματικό!) Δεν είχα σκεφτεί τόσους πολλούς φίλους (γενικά χωρίς παιδιά) να εξαφανίζονται μετά την αρχική συνάντηση και χαιρετισμό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο αναβοσβήνει μαζικά η αγάπη και ο δεσμός μου θα ήταν για την κόρη μου, έτσι ώστε η αφοσίωσή μου ήταν στο παιδί μου και να κρατώ τον εαυτό μου στο διασκεδαστικό βαγόνι μαμά! ».

Οι φιλίες μπορούν να αλλάξουν όπως μπορεί να αισθάνεστε για τη δική σας ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αισθανθείτε ξανά στο μέλλον ή δεν απολαμβάνετε πλέον τα ίδια πράγματα, αλλά το να έχετε ένα μωρό είναι ένα μεγάλο ορόσημο και αλλαγή του τρόπου ζωής. Αγαπώ ακόμα μια βραδινή νύχτα, αλλά αυτά δεν είναι τόσο τακτικά όσο ήταν κάποτε.

Η Annie Flynn μας υπενθυμίζει ότι όλες οι σχέσεις μπορούν να τεθούν υπό πίεση όταν ένα μωρό φτάνει επίσης: «Η σχέση σας με τον σύντροφό σας θα είναι υπό άγχος, αλλά θα γίνει ευκολότερο, οπότε μην υποστηρίζετε ποιος είναι πιο κουρασμένος. Και οι δύο είστε! ‘.

Πάρτε το με τη σειρά του για να μοιραστείτε νύχτες αν μπορείτε και μην φοβάστε να μοιραστείτε πόσο σκληρά μπορεί να βρείτε πράγματα. Αποδεχτείτε επίσης το χάος. Λατρεύω ένα πεντακάθαρο σπίτι, αλλά συνειδητοποίησα ότι έβαλα υπερβολική πίεση στον εαυτό μου και έβαλα λίγο τα πρότυπά μου.

Η ζωή μπορεί να μην αισθάνεται διαχειρίσιμη αυτή τη στιγμή, αλλά πριν την ξέρετε, θα μπείτε ξανά στο αυλάκι σας και θα υπάρχει μια νέα κανονική θα υπάρχει.

5. Να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το να είσαι ευγενικός στον εαυτό σου είναι το κλειδί. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε ο καλύτερος σύντροφός σας.

Η Jill Thompson συμβουλεύει: «Ποτέ μην ασκείτε μεγάλη πίεση στον εαυτό σας … τι είναι σωστό για εσάς και την οικογένειά σας !! Happy Mummy = Happy Baby ‘.

Η Rebecca Louise Preston λέει: «Το άγχος … η ενοχή της μαμάς … η ανάγκη για ένα δίκτυο υποστήριξης ως η μοναξιά είναι τεράστια! Το μόνο που σας λένε είναι πώς να φροντίζετε ένα μωρό … όχι πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας !!! ”

Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσετε για υποστήριξη, να αφιερώσετε χρόνο όταν μπορείτε και να συνδεθείτε με άλλους γονείς στην πραγματική ζωή και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ώστε να αισθάνεστε υποστηριζόμενοι.

6. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα

Η Liz Gillum λέει: «Ένα από τα καλύτερα, αλλά λιγότερο συνηθισμένα συμβουλές που έχω, ήταν να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να βγούμε έξω κάθε μέρα. Ακόμα κι αν το μόνο που κάνετε είναι να πιέσετε το μπλοκ γύρω από το μπλοκ ή να πάτε στο κατάστημα για ένα γάλα πίντα, να πάτε έξω και να πάρετε λίγο φως της ημέρας και αέρα. Είναι τόσο σημαντικό να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε υγιείς! ”

Μην αισθάνεστε πιεσμένοι να χάσετε το βάρος του μωρού, το σώμα σας έχει αλλάξει για κάποιο λόγο (κάνατε ένα άτομο τόσο υψηλό πέντε), αλλά όταν θέλετε να αρχίσετε να κινείστε περισσότερο, αργά στην αρχή, ο εκπαιδευτής PT Colette Cooper έχει κάποιες συμβουλές ,

«Ως επαγγελματίας γυμναστήριο που εργάζεται με γυναίκες, βλέπω πολύ συχνά το βλέμμα του φόβου που έχουν οι κυρίες όταν περπατούν στο γυμναστήριο για πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες γυναίκες δεν παίρνουν καν τόσο μακριά. Προτιμώντας αντ ‘αυτού να επιλέγουν το σπίτι προπόνηση DVD όπου μπορούν να ιδρώσουν ευτυχώς χωρίς ακροατήριο (εκτός από τους μικρούς ανθρώπους που είμαι σίγουρος). Αλλά συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι που ξεκινάει οποιοδήποτε καθεστώς άσκησης έχει την εμπιστοσύνη να ξεκινήσει:

Για να αγοράσετε αυτό το DVD

Για να προγραμματίσετε χρόνο για να πάτε για μια βόλτα/jog

Για να καλέσετε τελικά αυτόν τον προσωπικό εκπαιδευτή

Για να διατηρήσετε την εταιρεία φίλων σας στο The Snimming Club

Για να βρείτε την εμπιστοσύνη για να μπείτε στο παλιό κοστούμι κολύμβησης και να φέρετε τη σάρκα στους ντόπιους

Από την εμπειρία μου, αυτό που συμβαίνει γενικά όταν η σφραγίδα έχει σπάσει είναι ότι αρχίζουν να κάνουν εμπιστοσύνη. Επειδή βρίσκουν ότι μπορούν να το κάνουν.

Κανείς δεν τους έχει κρίνει για την αγορά του DVD

Αποδεικνύεται ότι έχουν το χρόνο να ωθήσουν το παιδί τους γύρω από το πάρκο για 20 λεπτά

Ο προσωπικός εκπαιδευτής, δεν είναι τόσο τρομακτικό

Το αδυνάτιστο είναι γεμάτο από ανθρώπους όπως και εσείς και μπορείτε να δείτε φιλίες να αναπτύσσονται

Και είστε πολύ απασχολημένοι με τη διασκέδαση με τα παιδιά σας στην πισίνα για να σκεφτείτε ακόμη και τι σκέφτονται οι άλλοι για τον παλιό σας κοστούμι

Έτσι, όταν αρχίζετε να απεικονίζετε πώς η εκκίνηση του ταξιδιού σας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε, γίνεται ευκολότερο και ευκολότερο ».

7. Γνωρίζετε ότι έχετε μια επιλογή

Ναι, ακούστε τους ιατρικούς επαγγελματίες (μην αγνοείτε το έντερο σας όπως έχουμε καλύψει πριν), αλλά γνωρίζετε τα δικαιώματά σας.

Η Lizzie Somerset λέει: «Μακάρι να ήξερα με το πρώτο μου μωρό ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των μαιών, θα δώσουν συμβουλές σχετικά με το τι είναι καλύτερο, αλλά τελικά είχα μια επιλογή. Δεν χρειάζεται να ελέγξετε “εκεί κάτω” αν δεν θέλετε! (Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να πω όχι). Δεν χρειάζεται να έχετε σάρωση. Δεν χρειάζεται να προκαλέσετε, αν δεν θέλετε. Είχα επιλογές στο νοσοκομείο, αλλά δεν φαινόταν να το ξέρω αυτό και δεν ξέρω γιατί, πήρα τις συμβουλές των μαιών/DR ως ευαγγέλιο και δεν πήγα με το δικό μου έντερο. Γνωρίζω τελικά ότι οι επαγγελματίες είναι εκεί για να βοηθήσουν, να βοηθήσουν και να παραδώσουν τα μωρά με ασφάλεια στον κόσμο, ένιωθα απλά ότι έχουν ληφθεί πολλές επιλογές μου. Ο καθένας είναι διαφορετικός, είναι εντάξει να ρωτήσετε πολλές και πολλές ερωτήσεις και να κάνετε τη δική σας επιλογή ».

Η Ελένη Τζάκσον έχει συμβουλές και για ώριμες μαμάδες, «Ήμουν 40 όταν κατάφερα να φτιάξωl έγκυος και 41 όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Το να είσαι μεγαλύτερος σε κάνει να νιώθεις σαν να πρέπει να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο. Η εργασία και η κοινωνική ζωή είναι λίγο πολύ οργανωμένες και ρέουν ωραία. Όταν έρχεται ένα μωρό, προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι είναι εντάξει να καταρρεύσει λίγο. Σε όσο, μόλις είχατε ένα μωρό. Το σώμα σας δεν είναι δικό σας. Και αν σαν κι εμένα ήταν ένα. Τμήμα έκτακτης ανάγκης C- Μην πανικοβληθείτε ότι η τραυματισμένη μορφή σας δεν πρόκειται να χωρέσει στο LBD σας για μερικές εβδομάδες, αν όχι χρόνια! Είχα πολλούς υποστηρικτικούς φίλους. Αλλά εξίσου εκείνοι που περίμεναν να είμαι έξω και χωρίς το νεογέννητο μου μέσα σε λίγες εβδομάδες επειδή είχαν ένα ποτό πάρτι ή μια λειτουργία εργασίας που χρειάστηκε υποστήριξη και χρειάστηκε. Λυπάμαι κυρίες – έχοντας ένα μωρό και το συναίσθημα σχετικά φυσιολογικό απαιτεί χρόνο. Χαλαρώστε λοιπόν, πάρτε κάθε μέρα καθώς έρχεται, απολαύστε κάθε στιγμή αυτής της θαυμάσιας οντότητας που είναι το παιδί σας και ευχαριστήστε τα τυχερά αστέρια σας που το κάνατε. Ότι κάνατε αυτό το μικρό πακέτο. Και επιβιώσατε. Δεν είναι πάρα πολύ καιρό ότι η κοινωνική σας ζωή βρίσκεται σε αναμονή στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων. Αλλά όπως είπα, η ύπαρξη μιας πολυάσχολης παλαιότερης μαμάς σήμαινε ότι υπήρξαν διαφορετικές πιέσεις που με έβαλαν από μερικούς ».

Σοφά λόγια.

Λατρεύω επίσης αυτό το σούπερ post που προσφέρει 17 συμβουλές για μια πιο ευτυχισμένη ζωή με ένα νέο μωρό από τη μπερδεμένη μητέρα, οπότε μην το χάσετε.

Θέλω να τελειώσω με τα σοφά λόγια της Cheryl Ann που συνοψίζουν τέλεια τη νέα μητρότητα, η «μητρότητα και η γονική μέριμνα δεν είναι ποτέ« εγχειρίδιο »και παρά τις συμβουλές που παίρνετε από όλους, θα βρείτε τον δικό σας τρόπο μέσω της μητρότητας και θα μάθετε τι Λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το μωρό σας, παρά τα λόγια της σοφίας που θα λάβετε από την ημέρα 1. ‘

Και αυτό είναι εντελώς. Θα νιώσετε έξω από το βάθος σας στην αρχή, όπως όλοι κάνουμε την πρώτη μέρα μιας νέας δουλειάς χωρίς εγχειρίδιο, αλλά μέρα με τη μέρα θα μάθετε τι λειτουργεί για σας, θα βρείτε τη μαμά σας. Την άλλη μέρα βουρτσίζονταν τα μαλλιά των αγοριών μου μετά το κολύμπι, έχοντας τους φώναξαν στο περιθώριο της πισίνας, καθώς περνούσαν ορόσημα, θεωρούσαν αδύνατο μόλις πριν από λίγες εβδομάδες και ένιωθα περήφανος για τον εαυτό μου όσο και τους. Υπενθύμισα στον εαυτό μου ότι είμαι καλή μαμά. Δεν είναι μια τέλεια μαμά (αυτό το άτομο δεν υπάρχει, αλλά μια μαμά που αγαπά τα παιδιά της και που προσπαθεί το καλύτερό της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κρύβεται από τα παιδιά μου κάθε φορά στην τουαλέτα όταν με οδηγούν τρελός).

Παρακαλώ θυμηθείτε όλα τα λαμπρά πράγματα που κάνετε για τα μωρά και τα παιδιά σας και δώστε στον εαυτό σας ένα κτύπημα στην πλάτη.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση x

Κάντε το!

Αγορά το βιβλίο μου με bestselling σε χαρτόδετο ή ήχο

Το ντεμπούτο μου βιβλίο είναι ο οδηγός μου για την επιβίωση και την ακμάζουσα στην εργασία και στο σπίτι και προσφέρει μια εικόνα για το πώς να δημιουργήσετε μια ψηφιακή επιχείρηση ή να επιστρέψετε στην εργασία με σιγουριά.

Mumboss: Ο οδηγός της Honest Mum για την επιβίωση και την ακμάζουσα στην εργασία και στο σπίτι (UK 2η έκδοση)

Διατίθεται στο Amazon ή Audible

Η εργαζόμενη μαμά: Ο οδηγός σας για την επιβίωση και την ακμάζουσα στην εργασία και στο σπίτι (EDITION US/CANADA)

Διατίθεται στις 8 Σεπτεμβρίου 2020. Παραγγελία τώρα στο Amazon

Όπως έχετε διαβάσει; Τότε γιατί να μην ακολουθήσετε το Vicki στο Facebook, το Twitter, το YouTube, το Pinterest και το Instagram

Ποτέ μην χάσετε μια ανάρτηση!

Εγγραφείτε στο HonestMum για το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου μοιράζομαι τις νέες μου αναρτήσεις ιστολογίου, συμβουλές blogging, προσκλήσεις εκδηλώσεων, διαγωνισμούς και νέα για το νέο μου βιβλίο. Ποτέ δεν μοιράζομαι τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους.

FacebookTwitterPinterestEmailTumBlrshare

Leave A Comment