Δεν είμαι μαμά παραμονής στο σπίτι. Πιστεύεις ότι είμαι;

Πρόσφατα, έχω μπερδευτεί από τους συνομηλίκους μου που αποκαλούν τους εαυτούς τους μένους στο σπίτι, ενώ δημοσιεύουν δοκίμια ή ακόμα και βιβλία και τρέχουν υπηρεσίες από το σπίτι. Είναι επειδή είναι σε θέση να κάνουν αυτά τα πράγματα χωρίς να χρησιμοποιούν παιδική μέριμνα; Ή μήπως είναι επειδή έχουν μεγαλύτερη υπερηφάνεια για την παραμονή στο σπίτι-γονιμότητα από τις δραστηριότητες κατοχής μερικής απασχόλησης στις οποίες ασχολούνται, έτσι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ετικέτα;

Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πλέον δύο κάδοι: οι εργαζόμενοι γονείς και οι γονείς στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά υβρίδια. Οι λαοί που εργάζονται από φορητούς υπολογιστές ενώ τα παιδιά τους κοιμούνται ή κάνουν έργα τέχνης. Οι γονείς που λαμβάνουν κλήσεις συνεδρίων ενώ πιέζουν το παιδί τους στην κούνια. Οι γονείς που ταξιδεύουν και εργάζονται τα άκρα τους για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες και στη συνέχεια ξοδεύουν τα επόμενα τρία κάνοντας όλα τα ομελέτα πριν τα βγάλουν έξω για να κάνουν σκι. Ο μισθός και τα οφέλη μπορεί να είναι ασταθής για πολλούς από εμάς, αλλά αυτό το mishmash των ρόλων μπορεί να είναι ένα εκπληκτικό πράγμα.

Και ευχαριστώ τον Θεό για τα έξυπνα τηλέφωνα.

Δουλεύω μεταξύ 9 και 3 όταν τα παιδιά μου βρίσκονται στο σχολείο, αλλά λόγω του ευέλικτου χρονοδιαγράμματος μου, μπορώ να τα μεταφέρω στα μαθήματα κολύμβησης της εβδομάδας και τα playdates στο πάρκο. Εάν υπάρχει μια άρρωστη μέρα ή ραντεβού γιατρού, η δουλειά μου μπορεί να περιμένει. (Αν και μπορεί να συσσωρεύεται και να με κρατάει κατεχόμενο όταν προτιμώ να απολαμβάνω τηλεόραση). Είμαι εξαιρετικά τυχερός με αυτόν τον τρόπο. Χάρη στην τεχνολογία, ο σύζυγός μου μπορεί επίσης να πάρει μια μέρα από το σπίτι όταν είναι απαραίτητο. (Το αφεντικό του και μερικοί από τους υπαλλήλους του βρίσκονται σε άλλα κράτη!) Γνωρίζω ότι οι γιατροί, οι διαχειριστές εστιατορίων και οι δάσκαλοι δεν μπορούν να «εργαστούν από το σπίτι». Αισθάνομαι πολύ πιο συνδεδεμένος με τον όρο “δουλεύει” από το “μένοντας στο σπίτι”, αλλά ίσως αυτό οδηγείται από μια λογική για το γιατί τα παιδιά μου παρακολούθησαν το νηπιαγωγείο σχεδόν κάθε μέρα θεωρώντας ότι η ηλικία δύο.

Αναρωτιέμαι αν οι γονείς που μένουν στο σπίτι το βρίσκουν ενοχλητικό όταν οι λαοί που κερδίζουν τόσο πολλά χρήματα όσο αποκαλούσαν τον εαυτό τους μένουν στο σπίτι γονείς. Ή μήπως οι γονείς που εργάζονται με πλήρη απασχόληση το βρίσκουν ενοχλητικό όταν λέω ότι είμαι εργαζόμενη μαμά, αλλά τότε είμαι διαθέσιμος για να πάω σε πάρτι στην τάξη για τον πρώτο μου γκρέιντερ;

Σήμερα στο Momversation, έχω την ευκαιρία να θέσω αυτό το ζήτημα με τον Tanis από την Redneck Mommy και την Jessica Gottlieb. Απολαύστε το βίντεό μας και ενημερώστε μας τι πιστεύετε.

Leave A Comment