Post Post: Ανησυχία για την αποχώρηση από το σπίτι με δίδυμα

Η Gina Osher, γνωστή και ως Twin Coach, μοιράζεται αυτό το μάθημα για την εμπιστοσύνη για τις νέες μητέρες.

Πολλές γυναίκες είναι συγκλονισμένες από τη γονική μέριμνα. Οι μητέρες πολλαπλών είναι συχνά ακόμη και πολύ περισσότερο. Αφού γεννήθηκαν τα δίδυμα μας, βρήκα τον εαυτό μου τόσο τρομοκρατημένο να αποτύχει σε οποιαδήποτε πτυχή της μητρότητας που απλά επέλεξα να τρέξω από αυτό. Αποφεύγησα την ανησυχία του να μην γνωρίζω τι έκανα με τα δύο βρέφη μας με την πρόσληψη ενός ζευγαριού doulas. Για σχεδόν 4 εβδομάδες είχα συνεχή συντροφιά και βοήθεια από αυτές τις δύο γυναίκες. Στην επιφάνεια φαινόταν ασφαλής και σίγουρη σε πολλές περιοχές, αλλά ήμουν εξαιρετικά τρομοκρατημένος για να μείνω μόνος με τα παιδιά μας. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς, για τη ζωή μου, επρόκειτο να κάνω κάτι τόσο περίπλοκο όσο το θηλάζο που θηλάζει χωρίς βοήθεια ή, ο Θεός να απαγορεύει, να αφήσω το σπίτι με τα δύο παιδιά μόνος μου!

Για άλλη μια φορά, απέφυγα αυτή τη σφαίρα, προσλαμβάνοντας μια νταντά πριν από την τελευταία μέρα της δουλειάς του Doulas. Όντας ακόμα αρκετά σίγουρος για τις δικές μου δεξιότητες ως μητέρα, κατέληξα να προσλαμβάνω κάποιον που εκμεταλλεύτηκε αυτό. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έβγαζε τα μωρά χωρίς εμένα για μεγάλες χρονικές περιόδους, λέγοντας ότι χρειαζόμουν ξεκούραση, κάτι που έκανα, αλλά αυτό με άφησε επίσης να αισθάνομαι απολύτως αποσυνδεδεμένος από το να είμαι μητέρα στα δικά μου μωρά. Η ανησυχία μου ότι δεν είμαι αρκετά καλή μαμά μου είχε παραλύσει. Μετά από μερικούς μήνες από αυτό, ανακαλύψαμε ότι η νταντά μας είχε ψέματα σε μας για πολλά πράγματα και την πυροβολήσαμε απότομα. Όχι μόνο δεν είχαμε μια νταντά να πάρει τη θέση της, αλλά ήμασταν τόσο ντροπαλός μετά την προδοσία που δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου να είναι σε θέση να εξαρτηθεί από έναν άλλο ξένο με τα παιδιά μας.

Τώρα λοιπόν, εδώ ήμουν, μόνος με δύο μωρά ηλικίας 7 μηνών, καμία πραγματική εμπειρία δεν ήταν μόνη της μαζί τους και καμία επιλογή παρά να βυθιστεί ή να κολυμπήσει. Ποτέ δεν είχα βγει από το σπίτι με τους δύο από μόνος μου και ήξερα ότι έπρεπε να καταλάβω πώς να το κάνω και γρήγορα. Συχνά απαιτεί να έχετε την αντιγραφή σας στον τοίχο για να πιέσετε τον εαυτό σας για να κάνετε τα πράγματα που τρομοκρατούνται.

Αντιμετώπισα τη μεγαλύτερη πρόκλησή μου “” παίρνοντας και τα δύο μωρά έξω, απρόσκοπτα “” και ξεκίνησε μικρά. Κάθε μικρό επίτευγμα αισθάνθηκε σαν μια εορταστική στιγμή: “Έχω και τα δύο παιδιά από το δεύτερο διπλάσιο μας με όλα τα εργαλεία τους και λυγίστηκαν στο αυτοκίνητο”! “Κατάλαβα ότι μπορείτε να πιέσετε δύο από αυτά τα βήμα 2 σπρώξτε τα buggies δίπλα -δίπλα πραγματικά εύκολα”! «Πήρα τα ψώνια των παιδιών από μόνος μου»! Το πολύ περισσότερο που έκανα, το πολύ πιο σίγουρο που πήρα. Ακόμα καλύτερα από αυτό, πολύ πιο σίγουρος ότι πήρα το πολύ πιο συνδεδεμένο που έγινα, τόσο στα παιδιά μου όσο και στα φυσικά ένστικτά μου ως μητέρα. Άρχισα να καταλαβαίνω τις διαθέσεις και τις χειρονομίες των παιδιών μου. Ήμουν σε θέση να απαντήσω και να τους δώσω αυτό που χρειάζονταν. Προς έκπληξή μου, μου άρεσε τα παιδιά μας να ευημερούν και να αλλάζουν μέσα σε λίγες μέρες από την ύπαρξή μου. Όλοι οι φόβοι μου είχαν πραγματικά βράσει σε ένα: η σκέψη ότι δεν ήμουν μέχρι τη δουλειά αυτή ως μαμά των δίδυμων. Αλλά μόλις αναγκάστηκα να αντιμετωπίσω αυτόν τον φόβο, είδα ότι όχι μόνο ήμουν μια μεγάλη μαμά, αλλά ήμουν ακριβώς η μητέρα που το παιδί και η κόρη μας χρειάζονταν.

Τζίνα και η οικογένειά της

Πάρτε πολύ περισσότερα της Gina Osher στο www.thetwincoach.blogspot.com

Leave A Comment